Välkommen!

Här kan ni läsa om vårt liv med Noel och Philip. Vi försöker att uppdatera så ofta vi kan med text och bilder så att ni kan följa alla roliga saker som händer...

måndag 8 oktober 2007

Äntligen har han kommit!

Nu har äntligen våran Noel kommit. Stolt pappa som jag är måste jag säga att han är det sötaste pojken i världen, som ni säkert ser på bilderna.
Själva förlossningsarbetet satte väl igång på riktigt den här gången cirka 19,30 igår kväll. Vi höll på och räknade värkar fram till 01,30 då det forsade till. Vattnet gick när vi låg i sängen och efter ett snabbt telefonsamtal till förlossningen så var vi på väg in. Väl inne fick vi ett rum och undersökningen startade med CTG-apparat på bebisen samt en mätning av hur mycket Karin eventuellt öppnat sig. Hon var öppen fyra centimeter och vi insåg att vi inte kommer att bli hemskickade den här gången. Allt jobb som Karin gjorde var helt makalöst, hon andade sig igenom värk efter värk tills dess att hon till slut fick en epidural. Anledningen till att det tog tid att få den var att de ville ha koll på bebisen som inte uppförde sig de ville på CTG-testerna. De satte en platta i huvudet och kunde mäta mer noggrant. De tog även några andra tester från skalpen och dessa visade att Noel började känna av förlossningen.
Helt plötsligt var det aktuellt med kejsarsnitt och vi åkte iväg till operation för detta. Väl där gick allt bra och Noel kom ut 06,55 den 7 oktober 2007. Han vägde 4 kg och var 54,5 ccm lång. Efter kejsarsnittet så plåstrades Karin om medan jag gick och umgicks ett par timmar med Noel. Det var riktigt mysigt att sitta med honom i sin famn och bara titta och titta...
Karin har fått träffa honom och hålla honom ett par gånger. Just nu ligger han på neonatal-avdelningen då han har dåligt blodsockervärde och de matar honom genom sond ner i halsen. Han kommer förmodligen at få vara där över natten för att sedan komma till oss i vårt rum. När Karin kom tillbaka till förlossningsavdelningen fick vi får grattis-fika och det var det godaste som jag ätit. Man har ju inte ätit något på väldigt många timmar. Sömnrytm finns inte heller längre utan kommer att försökas att återskapas de närmaste dagarna.
För er som har ärenden till förlossningen i veckan så finns vi i rum 16 på plan 4. Det är bara att knacka på. Vi har fixat telefon till rummet, vill ni ha rummet är det bara att höra av er på våra mobiltelefoner. Tips till blivande papppor; ta av ringar från händerna, håll frisyren kort och lär er TNS-apparaten!!

Hur länge vi ska stanna på sjukhuset nu vet jag inte, allt beror på hur Karin och Noel mår och utvecklas...












7 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbar liten kille och så lik sin mamma. Ett stort grattis till er båda från farmor Stina som kämpar för att få koftan färdig.

Therese sa...

Ett jättegrattis till er nya familjemedlem. Ser fram emot att få träffa honom. Nu är det bara våran lill* som skall titta ut med. Skall tipsa Kalle om vad du skrev Micke.
Sköt om er. Therese & Kalle

Beatrice sa...

Superduper Grattis!! Man blir helt tårögd av att se bilderna av den nya lilla skapelsen!! Tänk att han äntligen kom ut till slut. Som ni har kämpat flera dagar!! Vi hoppas att vi snart får uppleva samma häftiga upplevese som ni, att en ny familjemedlem kommer ut...
Kram på Er!

iabrandt sa...

Stort Grattis! Ni ser underbara ut allihop och vi hoppas att Ni alla är pigga och krya snart! Lycka till med familjelivet och sköt om er!

Anonym sa...

Grattis till lilla Noel, vilken liten sötis! Kram på er/Jossan

Anonym sa...

Hej Karin!

Stort grattis, vad söt han är.
Jag visste att det bli en pojk.

KRAM Michaela

Anonym sa...

Grattis! Vad fin han är! Kram från Lotten